28 tot 30 Oktober – Dune 45 zonsopgang en twee dagen Swakupmond

28 tot 30 Oktober – Dune 45 zonsopgang en twee dagen Swakupmond

Rond 4u op voor de zonsopgang vanop de Dune 45. Nogal lastige klim natuurlijk, maar schitterende zonsopgang, vooral omdat de vallei er van boven helemaal anders uitziet.

Dan vertrokken voor de zes uur durende rit naar Swakopmund. Onderweg een bus Italianen opgepikt die pech hadden. Wel leuke groep ook, één man met zijn vrouw en dochters, en voor de rest allemaal single, meestal oudere vrouwen….arme man 🙂

Hen afgezet aan hun hotel en dan naar onze hostel, waar we twee slaapzalen delen. Na een voorstelling van de mogelijke activiteiten in de buurt, een korte wandeling door het dorp en dan een echt heerlijk wild-diner in lokaal ‘Italiaans’ restaurant. En dan een zware maar heel leuke avond tijdens de halloween party in de Grünen Kranz, ‘de’ uitgangsplaats van Swakopmund dat toevallig in onze hostel ligt. Deed me eigenlijk denken aan een goeie oude avond op skivakantie met de skibende.

Om half negen met z’n allen ontbijt, en dan verder door de stad gelopen en wat rondgehangen bij de uiterst trage wifi van de hostel. Rond 15u klaar voor het quad-biking in de duinen. Man, wat was dat cool. Is echt veeeel leuker dan bij ons omdat je hier niet echt een track hebt, constant slipt en de duinen steil oprijdt tot waar de quad het niet meer trekt, hem dan snel draait, en dan keihard naar beneden rijdt….echt absolute aanrader. Moet wel de ‘semi’-manuele nemen, omdat de automatische niet genoeg vermogen hebben om de duinen op te geraken.

Daarna gaan eten in aan het water met de groep buiten de Koreanen. Dit was echt slecht echter, dan veel liever Freddy’s uitzonderlijke kookkunsten. Denk niet dat ik hier veel ga afvallen vrees ik. Eten tijdens deze trip is echt schitterend.

Na het eten terug naar de pub omdat sommige uit de Italiaanse groep iets wouden komen drinken. Lang gebabbeld met één van de Italiaanse, een schooldirectrice uit Parma. Aangezien zij vroeg opmoesten rond middernacht vertrokken, en dan met de eigen groep de rest van de avond. Blijkbaar hadden een paar Zuid-Afrikanen al de hele avond van alles en nog wat getrakteerd. Was dus heel leuke verdere avond ook 😉

Rustige ochtend, een beetje proberen uitslapen. Dan wat rondlopen in de stad en kort internet. Daarna naar de horse riding tour in de duinen. De rest is naar de township tour, maar dat leek mij zowieso nogal toeristisch.

Het paardrijden was schitterend. Een wat ouder paard maar wel wat vinniger dan Quatro, dus toch af en toe met een klein hartje. Maar het is een tour van anderhalf uur door wat ze het maanlandschap noemen, wat kleine witte heuvels in de woestijn. Was wel heel veel wind zodat het een beetje een zandstorm leek, maar was wel zalig om daar op en af te wandelen, en dan daartussen te galopperen. Was heel blij dat ik al wat lessen had gehad, dus echt bedankt Annelies!! Maakte het zoveel leuker. Ik kijk al uit naar de safari te paard in vic falls.

Daarna dineren met degene die nog niet tijdens de township tour hadden gegeten, en dan kort wat gespeeld in het cafe. Bed in om toch wat slaap te recupereren voor de volgende dagen.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 10 ZAR of NAD)




















Similar Posts