31 Oktober tot 1 November – Spitzkoppe en Cheetah park

31 Oktober tot 1 November – Spitzkoppe en Cheetah park

Iets na de middag vertrokken in Swakopmund, eerst nog wat inkopen en internet. Daarna doorgereden naar de Spitzkoppe. Dit zijn een paar rotsen die blijkbaar uit het niets in een immense vlakte opduiken. Van ver leek het niet veel soeps, maar de wandeling en beklimming was echt leuk en mooi, en een schitterende zonsondergang. Dit was wel de eerste Bush camping, m.a.w. Geen douche noch wc, maar op zich wel leuk. En Freddy, de kok, blijft verbazen.

De dag erna doorgereden naar het Cheetah park. Daar rond de middag toegekomen, wat eten en dan vertrokken naar de dieren. Dit is eigenlijk gewoon een familie die drie tamme Cheetah’s thuis houdt en een veertiental op een groot wild afgesloten terrein. Die beesten zijn echt fanstastisch, meestal tam, tenzij ze gaan liggen, dan moet je eraf blijven. Maar één kwam zelfs mijn benen aflekken, ongelooflijk gewoon. Tijdens het wachten op hun etenstijd nog even naar de giraffe gaan kijken. Dat beest hebben ze gered uit een hek, en is wild, maar komt om de twee maand een dag of twee kijken op de boerderij of alles ok is…maar het is gek op aaien en lekken 😉

Tot slot van de dag etenstijd, eerst voor de tamme beesten, waar je dus vlakbij staat, maar dan nemen ze je mee in een aanhangwagen en rijd je het wild in, en plots komen dan groepen van vier of vijf Cheetah’s heel dicht rond de wagen hangen, heel agressief als die gids uitstapt om ze eten te geven met enkel een klein stokje om ze tegen te houden. Begonnen ook plots te vechten net buiten de aanhangwagen, maar aangezien daar geen hek om zit toch wel even schrikken.

Overnachten bij het park en rustige maar gezellige avond in de bar voor Yoen’s verjaardag.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 10 ZAR of NAD)





















Similar Posts