6 juni – Poznan – Torun – Gdansk

Vrij vroeg opgestaan en vertrokken richting Gdansk. Om de rit te breken was de planning te stoppen in Poznan, Torun en als het nog kon Malbrok.

Poznan was initieel niet voorzien aangezien dat vanuit Warsaw een serieuze omweg is. Maar ben ik blij dat ik daar gestopt ben. Is buiten de markt en een kerk echt niets te zien, maar die twee dingen zijn echt heel mooi. De markt is veel impressionanter nog dan die van Wroclaw, en echt wel gezellig, overal volle en leuke terrassen. Ontzettend leuk om rond te lopen. En de kers op de taart was ongetwijfeld het bokkenspel op klokslag 12u. Ongelooflijk hoeveel volk daarnaar komt kijken, en hoe iets echt idioots dat toch wel is. Maar ja, eigenlijk is dat hetzelfde overal ter wereld, een of andere legende maakt dat dan speciaal voor de locals, en eigenlijk is dat niets anders dan twee uit hout gesneden figuurtjes die tegen elkaar worden geduwd…ik weet het, ben wat te verwend zeker. Maar soit, de markt en de kerk waren echt super.

Daarna richting Torun, en daar op 2 km van het centrum meer dan een uur gewoon stilgestaan voor joost mag weten welke reden. Dan de wandeling van de groene gids met de gps gelopen, en dat vond ik dan weer een tegenvaller, waarschijnlijk na Poznan. Markt was wel ok, maar niet zo spectaculair, en de rest was ook niet echt indrukwekkend. Dus daar niet te lang rondgehangen, en buiten de 5km van de wandeling niets anders gedaan.

Dan richting Malbrok, het vroegere Marienburg. Is normaal open tot 20u, maar aangezien het hier meestal wel wat langer duurt dan de GPS aangeeft omdat er sommige wagens gewoon alles blokkeren (nu ja, het was ook zondag), daar net om 20u toegekomen. Maar het ziet er echt wel indrukwekkend uit, ze noemen het ook het grootste kasteel van Europa;
Aangezien het maandag slechts gedeeltelijk open is dan maar beslist om door te rijden naar Gdansk, en hier dinsdagochtend mee te beginnen Gelukkig ligt het niet zo ver van de route af.

En dan rond 22u on Gdansk toegekomen, nu ja, toch op de camping. En aangezien ze hier caravans verhuren voor 10€ daar maar op ingegaan. En wonder boven wonder, hier is dus wifi!!

Morgen dus Gdansk en Sopot als alles normaal verloopt.

Similar Posts