10 augustus – Luang Prabang buddha grot en waterval

Hadden tour geboekt voor de caves, dus om 8.00 klaar, om 9.00 vertrek. Tour omvat twee uur heen op de mekong met een soort long tail boot voor 6 personen (die heel ruim zitten), een stop in een whisky town – een ‘traditioneel’ stadje met niets anders dan winkeltjes -, bezoek aan de grot – een grot van een 50 vierkante meter schat ik waar ze honderder buddha beelden hebben ingezet, maar waar op zich niet veel aan is – en dan een uur (stroomafwaarts) terug naar Luang Prabang. En buiten het eerste leuke effect van per boot de mekong opvaren, is dit eigenlijk toch maar een attrape touristes.

Ging eigenlijk ook mensen aanraden om bij een bezoek aan Laos via Thailand niet bij Vientiane binnen te gaan, maar eerder op Chiang Mai te vliegen en daar Laos binnen te gaan. Daar kan dan een tweedaagse boottocht worden geboekt naar Luang Prabang. Maar we hebben die boot gisteren zien toekomen, en na drie uur op een gelijkaardige boot leken twee dagen mij eigenlijk heel lang. Maar misschien heb ik dit soort al te vaak gedaan of begin ik na enkele lange ritten even wat genoeg te krijgen van langere trips natuurlijk.

Bij aankomst onmiddellijk een tour geboekt naar de Kuang Sie watervallen, en dat was eigenlijk schitterend. Ligt op 25km of ongeveer 1 uur van Luang Prabang. Aangezien het nu echt wel regenseizoen is was de waterval op z’n best en treedt die buiten zijn oevers. Eerst naar boven geklommen waar je tot op een boom boven de rivier kan waden en dan een zicht hebt op het vallende water. Daarna beneden gaan zwemmen tussen twee watervallen (niveauveranderingen dus) in, en hoewel (of omdat) de stroming daar heel hevig was, was dit echt onzettend leuk.

Net een trekking van 2 dagen gaan boeken (ze raden ons hier blijkbaar meer dan 2 af door de weersomstandigheden), trekking zou gaan naar een paar kleine dorpjes met 1 overnachting bij een homestay (familie), en eindigend in een andere waterval. Ik ben benieuwd, maar dus volgende twee dagen weer zonder internet!











Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 13000 kip)

Alles bij Lao Siri Ltd (goedkoopste die wij hebben gevonden)

Tour naar caves: 75000 kip pp

Tour naar watervallen: 55000 kip pp.

Voor beide tours komt iedereen zowieso samen aan de rivier, en daar kan ook rechtstreeks geboekt worden, bvb 40000 kip voor de watervallen. Te laat gezien natuurlijk.

Vlucht van Luang Praban naar Pakse: 1000000 kip pp (ongeveer 20 uur bus, maar Laos uren, en die zijn meestal een 25% langer dan de onze 🙂 )

Similar Posts

One Comment

  1. Hey Bussie,

    met veel plezier je blog aan het lezen. Aangezien het nog geen jaar geleden is dat ik zelf ook in Luang Prabang en omstreken was, klinkt het allemaal heel bekend 🙂

    Tja, dat van de Luang Prabang grot met de honderden boeddha’s, dat had ik je zelf ook kunnen vertellen… is inderdaad niet veel soeps…

    De tweedaagse boottocht vanuit Chang Khong (Thailand) tot in Luang Prabang daarentegen kan ik toch wel aanraden, tenminste als je rechtstreeks uit Europa komt 🙂
    Het geeft je de kans om eens goed te relaxen en ontstressen en zodoende een reis goed in te zetten. Sommigen stoppen zelfs enkele dagen in Pakbeng (halverwege).

    De watervallen zijn inderdaad wel leuk. Daar zelf ook goed gezwommen. Ben je via een trektocht naar de watervallen gegaan? Best wel leuk

Comments are closed.