8 augustus – Luang Prabang

Vandaag niets anders dan een helse busdag van Vang Vieng naar Luang Prabang, 7 uur waarvan zes kleine heel kronkelige bergwegjes, in een bus waar de zijramen te vuil zijn om uit te kijken en dan nog meestal in de dichte mist. Niet ideaal voor reiszieke personen, maar het viel eigenlijk allemaal mee tot er een vrouw opstapte die naast mij kwam zitten en die na 10 minuten reeds helemaal ziek was en zo goed als constant (maar zo goed als geluidsloos) in een zakje zat over te geven. Is waarschijnlijk grotendeels psychologisch, maar ondanks een extra dosis touristil toch maar mijn zakje bij de hand gehouden. Ze is gelukkig na een uur of zo reeds afgestapt, waarna het weer beter ging.

Maar redelijk leuke guesthouse gevonden, en echt ontzettend lekker gegeten, een menu waarvan we iets als hoofdgerecht wouden uitkiezen maar dan blijkbaar alle gerechten op het menu kregen. De dingen zonder lemon grass waren heel lekker 🙂

Dus vandaag geen foto’s, morgen Luang Prabang bezoeken, en waarschijnlijk gaan we hier wel een paar dagen zitten omdat we de trekking van hieruit gaan doen ipv Lang Nam Tha.

Similar Posts