26 tot 28 september – McLeod Ganj (Dharamsala)

Heel vroeg op om genoeg tijd te hebben om de chaos van de Leh luchthaven door te komen. En ja hoor, mijn jas tijdens één van de controles vergeten. Is eens iets anders dan een fototoestel 🙁

Voor de rest de vlucht perfect verlopen, en bij aankomst een Zwitser (Bill) en een Australische (Fiona) gevonden die ook naar Dharamsala moesten, dus samen met hen eerst een taxi naar de bus, dan bus tot in Pathankot, en dan taxi tot in McLeod Ganj gedeeld. Allebei heel leuk, de Australische ging daarna haar zus opzoeken, dus verder met de Zwister hotel gezocht, en dan een lange filosofische avond bij wat Indisch bier. Super herinnering.

Wat later opgestaan, na ontbijt op het rooftop restaurant samen met de Zwister naar de tempel hier geweest die de Jokor en Potala in Lhasa zou moeten vervangen, maar is echt heel raar, het zijn gewoon betonnen buildings die lang geleden geel werden geverfd, maar echt lelijk. De tempels binnen zijn ook niet super, maar er is wel net een ceremonie bezig, zoveel monniken heb ik nog nooit bij elkaar gezien denk ik. Na vijf minuten is het blijkbaar lunch pauze, en kruipt iedereen naar beneden waar ze allemaal een of andere maaltijd aangeboden krijgen. Heel speciaal.

Daarna wat naar beneden in de vallei gewandeld, naar de gebouwen van de regering in ballingschap. Lijkt bijna ondenkbaar als je die gebouwen ziet met ‘departement van onderwijs’, van gezondheid, enz, of zelfs het parlement wat een kleine oude Russische blok lijkt. Daar gegeten, twee uur moeten schuilen voor een hels onweer, en dan een taxi naar boven tegen de regen tot terug in de tempel. Geen gedebatteer, maar de ceremonie van de ochtend was net gedaan, en iedereen krijgt eten mee uit twee gigantische kommen. Iedereen duwen en drummen om toch maar zijn zak te laten vullen. Nog nooit gezien.

Dan even internet en terug gaan eten en drinken met de Zwister en een Canadees (Trevor). Rustigere avond dan gisteren, maar weer gezellig.

Volgende dag met de Zwister een wandeling tot het Dal meer en dan Bangsu. Geen van de twee echt de moeite waard, de wandeling op zich nog wel leuk door de dennebomen. Daarna lunchen rustig wat internet en shoppen, terug kijken of de monniken aan het debateren ziin, en dan maar cake en dinner en een laatste gezellige avond. Morgen busreis naar Amritsar.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 60 INR (Rs))
Overnachting hotel mountain view McLeod Ganj: 400Rs goeie kamer, nogal lawaaierig




















Similar Posts