28 augustus – Roulos groep en voornaamste tempels

Vandaag wat later begonnen, denk dat we beiden wat slaap nodig hadden na de achtereenvolgende heel vroege ochtenden.

Maar vandaag weer een tuk tuk genomen. Even ter info, je mag in Siem Reap als buitenlander geen brommertje besturen. En we hebben de fiets overwogen, maar dat kost $5 pp en een tuk tuk voor de dag rond de $15 als je rond Angkor blijft. En aangezien het zweet bij het ontbijt in de schaduwย al van onze borst en rug liep (ook bij Bruno), hebben we maar beslist voor de luie optie te kiezen.

Tuk tuk eerst naar de Roulos groep doen rijden, een 15km aan de andere kant van Siem Reap, waar dus zo goed als geen toeristen komen. Dit zijn tempels die dateren van voor Angkor wat, nog gemaakt in rode baksteen, en die worden beschouwd als de inspiratie voor Angkor. En inderdaad, ze lijken er een beetje op maar dan in het rood, en de ligging en de rust maken het eigenlijk nog wel de moeite.

Dan nog eens naar Angkor Wat zelf, tijdens de middag, een absolute aanrader, want hoewel het belachelijk warm is dan, is er echt niemand omdat alle tour groepen in Siem Reap gaan eten. Iets na twee uur zie je ze dan als muren de tempel overrompelen, eigenlijk echt afschuwelijk ๐Ÿ™‚

Daarna, rond 16u nog eens naar de Bayon. Blijft toch wel een van de geheimzinnigste, zeker als er niet te veel volk is, want de toer groepen zijn dan al de ‘zonsondergangtempel’ aan het beklimmen.

En wij zijn hen daarna maar gevolg, maar dat is echt ongelooflijk. Daar zitten honderden toeristen boven op die tempel te wachten dat de zon er nog eens wil doorkomen (en dat vandaag niet gedaan heeft). We zijn daar vrij snel weggegaan, dit was niets meer in vergelijking met ons vorige bezoek hier, de rust was hier totaal zoek.

Bij terugrijden een platte band van onze tuk tuk, en dat was natuurlijk slechte timing want we hadden met Max (en zijn moeder) afgesproken om te gaan eten. Ons onze twintig minuten te laat vergevende, was het eten bij de Belgische ‘Red Piano’ wel ok, maar vooral nog eens een Duvel was echt wel super ๐Ÿ™‚ Max gaat trouwens ook naar Japan, dus wie weet lukt het om elkaar daar ook nog eens te zien.

Dan nog nachtmarktje en bed in, morgen om 5u op.

Roulos group
Bruno in Roulos group
Bruno bij Angkor
Angkor
Muren bij Angkor
Details van Angkor
Details van Angkor
Ingangspoortwachters
Bayon
Ik in Bayon
Bruno in Bayon
Bayon
Ik in Bayon
Zonsondergang over Angkor

Similar Posts