26 augustus – Siem Reap

Deze ochtend de express boat genomen van Phnom Penh naar Siem Riep, wel duur, maar wat comfortabeler en ten minste op tijd. En languit liggen op het dak is eigenlijk wel heel leuk, hoewel de zon na een tijdje te straf wordt…wat jullie je in Belgie niet kunnen voorstellen volgens ik hoor :))

Bij toekomen iets minder, tuk tuk genomen voor $1 naar centrum (gebeurt wel vaker omdat ze dan commissie krijgen op hotel en zo). Maar na 10 minuten stopte hij aan een klein huis voor benzine in the middle of nowhere. Wou ons de dag erna rondrijden in Angkor. Toen we zeiden dat we dat met de fiets zouden doen werdΒ  het plots $5. Op zich nog niet veel voor 15km, maar uit princiepe geweigerd en gewoon blijven zitten tot er een andere tuk tuk langskwam, 20 minuten erna (gelukkig). Die voor $4 genomen en andere niets betaald, maar niet zo leuke aankomst, leek wel een beetje gegijzeld. Hoewel de tuk tuk bestuurder na een tijdje veel zenuwachtiger werd dan ons omdat wij gewoon bleven zitten en hij dus niet verder kon.

Even in centrum rondgewandeld en dan naar de zonsondergang in Angkor wat gaan kijken. En hoewel het vlak ervoor wat regende, kwam de zon er net op tijd door, echt ongelooflijke kleuren dan. Het blijft nog steeds de mooiste tempel die je waar ook zien kan.

Hier alles wel serieus veranderd sinds vorige keer…er waren drie hotels, een handvol restaurants, en ingangsticket moest je kopen aan een kleine hut op de weg.

Nu is het hier echt vol met hotels en guesthouses, restaurants en bars in overvloed, en een ticket booth die lijkt op de ticketverkoop bij Disney World…met foto op het ticket ter plaatse genomen. Tijd staat hier ook niet stil πŸ™‚



Similar Posts