27 augustus – Angkor wat en vervolg

Vandaag Angkor wat nog eens bezocht, de grote route met de Brantay Srei erbij. En het blijft voor mij toch de mooiste tempel, waar dan ook. Vooral Angkor wat, Bayon en TaProm zijn echt ongelooflijk. De laatste is trouwens serieus gegeroeid, ze hebben echt wel meer blootgelegd dan vorige keer. En ze hebben er ook wat meer toeristen, echt wel erg, al die groepen, verliest wel een groot deel van zijn charme, maar echt super.

Vandaag noodgedwongen geeindigd in de Bayon, zouden naar de zondsondergang gaan kijken, maar een hevig onweer deed ons even schuilen voor de Bayon…met als voordeel dat we daarna met 4 toeristen in heel de tempel waren, en vooral in die tempel, met al die hoofden die je in de gaten houden van alle kanten, is dat gewoon schitterend.

Maar morgen dus de Roulos groep, Angkor wat, nog eens Bayon en de zondsondergang nog eens proberen, en misschien Angkor at night, als het weer meevalt en iemand ons kan zeggen waar we tickets moeten kopen, want geen enkel agentschap hier heeft er zelfs nog maar van gehoord!

En dan daarna, de nieuwe route ligt z goed als vast, 1 deel moet nog bevestigd worden, maar het is nogal door de war gestuurd…

Aangezien ik hier twee weken vroeger dan verwacht klaar ben en het eigenlijk niet zo zie zitten hier nog twee weken rond te hangen, is na veel telefoneren en mailen met ontelbare Cathay agentschappen, connections, Singapore, en goedkope vluchtmaatschappijen, de route als volgt aangepast (de vluchtdetails zet ik bij in de Rond-de-wereld pagina):

– Vertrek vrijdag 29 augustus naar Kuala Lumpur in Malaysie

– Zak op een week af naar Singapore via Melakka en misschien Palau Tioman

– Als de vluchtbevestiging lukt, ga dan voor een week en weekend mee met Franka (uit de groep uit Mongolie) naar Japan met goedkope vlucht uit Singapore! ( Na die week zal mijn opgespaarde budget op mijn vooropgestelde uitgaven wel op zijn 🙂 ) Anders waarschijnlijk naar Borneo of zo (het andere Maleisisch eiland)

– Bezoek dan verder twee weken de rest van Maleisie en Singapore (tips altijd welkom 🙂 ), maar waarschijnlijk zonder Borneo dat nogal ver ligt

– Vertrek op de 30ste vanuit Bangkok naar Syndey

– Wegens overvolle vluchten blijf ik in daar 7 in plaats van 3 dagen (en dus misschien nog iets probeer bij te doen, bvb Melbourne), waarna ik doorvlieg naar de paaseilanden en de route vervolg zoals initieel gepland.

TaProm
TaProm
TaProm
Details
Details
Bayon
Bayon

Similar Posts