2 en 3 augustus – Bangkok

2 augustus – BangkokSukhumvit en Siam

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in new Siam Riverside, vertrokken voor een wandeling door Bangkok. Eerst met de ‘kanaalboot’ via de Klong San Sap naar Asok (die ik gemist heb en dus wat verder ben afgestapt), dan te voet naar de Sukhumvit market (en een frappucino onderweg!! 🙂 ), naar Siam square (met een leuke miniatuur Belagio-achtig fonteintje! 🙂 ), dan naar Pat Pong Market (is nog bijna niet veranderd, volgens mij staan er nog dezelfde mensen als 22 jaar geleden 🙂 ) en vervolgens te voet naar Central pier voor de boot terug naar Banglampu…echter geen boot, dus werd bus nr 1aangeraden…ging uitstekend en bussen blijken hier ook nog gratis! Steve zou content zijn.

Iets gaan drinken in afwachting, want Bruno was natuurlijk weer te laat 🙂 Maar een half uur later stapte hij inderdaad moe van de bus.

Boot op klong
Sukhumvit road en sky train
Saim Square
3 augustus – Bangkok klassiekers

Na twee postpakketten (Quentin was zijn fototoestel in het GH vergeten 🙂 ) te hebben opgestuurd, en een broek te hebben laten ingenomen (Ben volgens de weegschaal in het hotel een 12 Kg afgevallen, goei dieet zo’n reis 🙂 ), de Bangkokse klassiekers bezocht: Wat Pho, Wat Phra Kaew, Grand Palace en Wat Arun. Allemaal heel mooi, maar na een derde of vierde keer is het toch niet zo indrukwekkend meer…ben een beetje verwend aan’t worden vrees ik 🙂 Daarna naar het Ratchadamnoen stadium voor de Muy Thai (Kick Boxen) wedstrijden van vandaag. Dit blijft wel leuk, 7 wedstrijden van elk vijf ronden, met weer 1 soort knock-out, de man kon plots niet meer op zijn been staan, er was echter niets aan te zien…watje 🙂

Daarna nachttrein geboekt richting Laos voor morgenavond, terug via China town en nu vrij snel slapen, was gisteren nogal laat geworden dus zijn nogal moe.

Wat Po Reclining Buddha
Wat Phra Kaew
Wat Phra Kaew
Emeraldd Buddha Wat Phra Kaew
Biddende vrouw Wat Phra Kaew
Grand Palace
Wat Arun
Wat Arun
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing
Kick Boxing

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 51 Baht)

New Siam 2 of 3, kamer met Airco twin bed: 840 baht

Kickbox ingang: Ring/2de balkon/derde balkon: 2000/1500/1000, derde zeker ok.

Similar Posts