12 juni – Bandipur

‘s ochtends eerst de 1500 trappen naar de Gorhka Durbar beklommen. Normaal kan je van hier de besneeuwde Himalayatoppen reeds zien, maar door de wolken van het regenseizoen niets dus. De tempel was ook niet zo super, dus blij dat ik weg kon uit die sauna met veel te hoge vochtigheidsgraad voor mij.

Minibus naar Abu Khaireni, bus naar Dumre en dan Jeep achtig voertuig de bergen in naar Bandipur. Aan het eind van de weg staan plots een paar blokken op de weg zodat er geen voertuigen doorkunnen en waardoor de stad schitterend bewaard is gebleven. Zodra je er binnen stapt krijg je een ongelooflijk vredig en rustig gevoel en is het alsof je 500 jaar terug de tijd instapt. De stad bestaat eigenlijk uit 1 plaats en twee straten, en dat is het. Heel de ‘stad’, inclusief de rand, rondgewandeld in ongeveer 1 uur…had niet gezien dat de schaal op de kaart 100m aanduidde. Maar volgens mij dus een absolute must, al is het maar voor de totale rust die hier heerst.

Dus dan maar een paar uur gewoon op de plaats rondgehangen, waar de locale lotterij live aan de gang was. Een koddig zicht. En op het terras van mijn kamer in een oud gerestaureerd huis, ontzettend mooi en gezellig ingericht, ondanks de badkamer in de gang… en net dan kan je het wel gebruiken natuurlijk, maar dat is een ander verhaal. ‘s ochtends ook gemerkt dat het bed wat vol vlooien lag, maar ja, het was mooi ingericht alleszins 🙂

Similar Posts