Kick off!

3 juni 2008

Het is zover, na zo’n 24 uur ben ik eindelijk toegekomen in Nepal.

Alles eigenlijk zonder probleem verlopen buiten 1 klein ding. In het vleigtuig kwam ik erachter dat ik deze keer vergeten was wat reservekleren in mijn handbagage te steken en, ja hoor, mijn bagage was waarschijnlijk nog onderweg naar italie om gesorteerd te worden toen ik al op het vliegtuig naar Delhi zat. M.a.w. mijn bagage staat nog steeds ergens in Londen, waarschijnlijk op Terminal vijf te wachten dat iemand die zak eindelijk eens wil bekijken.

Gelukkig heb ik de belangrijkste medicamenten en zo in mijn handbagage, en heb ik net al lenzenvloeistof gevonden. Hopelijk krijg ik dan mijn bagage ook binnen de 24 a 48 uur.

Voor de rest heel moe maar alles dus ok. Tijdens de zes uur in Delhi nog even het rode fort en de oude stad wat gaan bezoeken. Even paniek omdat tuk-tuks blijkbaar niet naar de luchthaven willen rijden en gewone taxi’s daar zo goed als niet te vinden zijn (of toch niet gewoon te stoppen langs de weg), maar toch goed op tijd voor de vlucht. Gelukkig dat Jet Airways bij het inchecken in Delhi opmerkte dat ik geen bagage had volgens hun systeem, anders was ik waaarschijnlijk nu nog van het kastje naar de muur aan ‘t lopen, want Kathmandu International airport is echt nog steeds een grote grap.

Maar ondertussen dus ingecheckt in hotel, wel mooi met super tuin en redelijke kamer. Denk dat ik vanavond vroeg in bed zal liggen.

Heb ondertussen ook vernomen dat Tibet nog steeds gesloten is vanaf Nepal, dus het zal veel trekken worden, en dat tijdens het regenseizoen. Zal mijn superponcho nodig hebben.

Gegevens ter herinnering

(1EUR=100Rs)

Hotel Tibet peace guesthouse: Rs700 per nacht, single met badkamer, http://www.tibetpeace.com

Similar Posts