31 augustus en 1 september – Trekking rond Sapa

Tweedaagse trekking tussen de rijstvelden en dorpjes. Heel leuk. Even regen gehad en dan wordt alles wel spekglad jammergenoeg.

‘s avonds in een homstay overnacht, basic maar eigenlijk heel degelijk. Met de familie gegeten, maar aangezien ze geen woord engels spreken (en wij geen Vietnamees natuurlijk), niet echt gemakkelijk.

‘s ochtends optie gekregen om terug de berg op te trekken of verder vallei in te gaan. Omdat aan deze kant van de berg de werken aan de dam nogal lelijk huishouden en omdat Franka het klimmen niet zag zitten, verdergewandeld de vallei in. Was schitterend, geen toeristen. Gids ging voorstellen aan zijn baas om dit deel in het vervolg ook als toer voor te stellen…wijze beslissing.

Met brommertjes terug naar boven (op onze kosten) en dan met andere brommertjes terug naar Sapa. Een geslaagde trekking.

Terug in het hotel onmiddellijk bus naar de grens geboekt en daar de grens tussen vietnam en china terug over. Grondige controle maar heel vriendelijk en behulpzame ambtenaren! Geslapen over de grens in China aangezien er geen bussen verder waren.











Similar Posts