27 tot 29 augustus – Halong bay

Rond 8u volgens de tour vertrokken voor een 4u durende busrit naar Halong city. Daar toegekomen een echte heksenketel, maar de gids bleek daar nog aan uit te geraken.

Dan een boot op, zo’n houten met 8 slaapkamers met eigen badkamer. Direct lunch aan boord, wel lekker maar niet echt veel. Eerste bezoek is dan een grot. Gids komt daar al niet meer mee, geen uitleg in de grot en de helft van de mensen mist dan ook de tweede grot. Dan eerst de mensen van een eendagstoer overzetten op een andere boot, die hebben dus vier uur heen en vier uur terug voor exact twee uur ter plaatse, waarvan meer dan 1 uur in een grot…

Wij gelukkig drie dagen, dus verdervaren tussen de rotsen die uit het water stijgen. Daar ergens aangelegd voor een korte kayaktoer en wat zwemmen, met natuurlijk het in het water springen van de verschillende bootdekken. Daarna doorgevaren naar de baai waar alle boten de nacht doorbrengen, maar ondertussen de zonsondergang vanop het dak van het schip, echt super. Dan eten en ‘s avonds doorgebracht met 7 van de 8 andere passagiers op het dak van het schip, wat wijn van de zwitsers en vodka-orange van ons drinkend: was echt wel leuke groep, echt geluk gehad: 8 mensen, 8 nationaliteiten: Naast Oostenrijks en Belg, ook uit Frankrijk, Ukraine, Wales, Zwitserland en Korea/US. Bij het slapen gaan toch wat moeilijk en wat misselijk, blijkbaar had iedereen er last van. V ietnamese wijn of Vodka is dus toch niet dat.

Vrij goed geslapen, ontbeten aan boord en dan op cat ba eiland afgezet voor de tweede nacht. Eerst korte trekking waar onze gids zoek was, wel mooi zicht, maar een douche had me niet natter gekregen, was dat zweten zeg. Dan bus verder tot aan hotel, de plaza! Heel degelijk, lekker eten en ontzettend vriendelijke receptionist. ‘s middags was normaal een kayak trip gepland, maar daar wisten ze niets van. Het geld ervoor hebben we later gelukkig teruggekregen.

Dan maar brommerke gehuurd en eiland rondgereden, heel mooi en relaxed. De stad cat ba zelf trekt echter op niet veel.

Goed geslapen en dan s’ochtends terug naar haven en de boot. Na anderhalf uur wachten terug op boot richting vaste land, eten en bus naar Hanoi.

In hanoi nog naar de waterpoppen gaan kijken, nog steeds wel origineel. En dan naar station voor de nachttrein naar Sapa.

Onderweg veel horror verhalen over Halong Bay tours: Wij zelf dus geen kayak gekregen, een Italiaanse vrouw op onze boot moest een dubbelbed delen met een Koreaan, op een andere boot waren twee vip gasten, die dan een aparte tafel kregen met veeeel meer eten en de rest niets meer, mensen die van de boot werden gezet en op het eiland moesten slapen omdat er geen plaats meer was, en onze boot zag er bij het terugvaren echt een vuilnisbelt uit, overal bierblikjes en vuiligheid op het dak, hotel en eten in cat ba afschuzelijk…al bij al hebben wij met de kayak dus nog geluk gehad blijkbaar.
















Similar Posts