20 oktober – Punta del Este

Dagtrip naar Punta del Este vanuit Montevideo. Twee uur bus, weer over perfecte, Noord-Amerikaansachtige snelweg.

En dan Punta del Este, tja, is een soort kruising tussen een Spaans dorp/stad aan de Costa del Sol en Cancun. Een eerste deel van het schiereiland met grote gebouwen vol hotels, de punt van het schiereiland kleine villa´s, perfect onderhouden en heel luxueus.  Heel de kust verder voor verscheidene kilometers strand met hotels aan. Voor de rest is het hier een maandag tijdens de lente, dus alles is hier even leeg als tijdens een winterweekdag bij ons aan de kust. Maar ja, dit soort steden zijn zowieso mijn ding niet echt, toch niet om te bezoeken, een bezienswaardigheid is hier ver te zoeken natuurlijk, en aangezien zonnekloppen ook niet mijn ding is.

Maar…bij het wandelen op de Ramblas (ja, dat noemt hier ook zo) zag ik eerst een paar grote vogels en vlak daarachter drie zeehonden die aan´t spelen/vechten waren. Ben op de rotsen geklommen tot een 15m van hen en ben daar dan blijven zitten tot ze een half uur later door een aankomende boot besloten ergens anders te gaan spelen. Op zich al heel leuk.

Verdergewandeld tot de haven. Daar kuisen en verkopen vissers hun versgevangen vis. De afval van dat kuisen gooien ze dan naar een vijftal zeeleeuwen die daar vlak onder staan te wachten en bedelen. Maar je kan daar dus vlak boven gaan staan, en dat zijn eigenlijk wel schattige beesten nog, hoewel ik er niet mee zou willen vechten.

Verderop in de haven was er nog een enkele visser hetzelfde aan het doen, maar daar had een echt gigantische zeeleeuw gewoon vlak naast de vissers plaatsgevat, en dat was echt een super zicht. Ben daar even blijven zitten en kijken naar het ritueel kuisen van de vis en het hoofd en geraamte van de vis dan in de zeeleeuw´s mond hangen. Echt super om te zien eigenlijk, die beesten hebben de uitstap toch nog de moeite gemaakt.

Terug in Montevideo nog gaan kijken naar het museum van Joaquin Torres Garcia, de bekendste (en waarschijnlijk enig bekende) Uruguayaanse schilder. Redelijk maar niet helemaal mijn ding.

Nog wat verdergewandeld naar de winkelstraten, en veel drukker dan zondag was het hier eigenlijk allemaal niet.

Nog een algemeen ding dat ik tot nu toe altijd vergeten ben, normaal zeggen ze dat Argentinie het land van de mate is (een fijngemalen soort thee), en in Argentinie zie je er heel uitzonderlijk wel iemand mee rondlopen. Maar hier in Uruguay loopt iedereen er mee rond. Was al zo in Colonia, maar echt iedereen van het oud vrouwtje tot de rebelse jonge gast, van het verliefde koppeltje of de schoolvoetbalclub, ontzettend veel mensen lopen of zitten hier met een mate beker en een kruik met warm water. Echt wel leuk om zien.

Zicht van Punta del Este in de verte
Punta del Este hoofdstraat
Spelende zeehonden
Strand van Punta del Este
Bedelende zeeleeuwen
Bedelende zeeleeuwen
Bedelende zeeleeuw
Bedelende zeeleeuw
Bedelende zeeleeuw
Bedelende zeeleeuw
Strand van Punta del Este
Strand van Punta del Este met hand standbeeld
Een oude BMW!!
Mate bekers
Hoofdstraat van Montevideo tijdens spitsuur

Similar Posts