18 oktober – Colonia de Sacramento

Met de metro naar de haven en daar de ferry naar Colonia de Sacramento. Dit is een stadje in Uruguay op een uur ferry van Buenos Aires. Even moeten wachten want de eerste ferry zat vol. Tja, argentijnen gaan tijdens het weekend blijkbaar graag naar ginder om wat uit te rusten.

Ginder toegekomen zelfde probleem, even moeten zoeken naar een hostel dat nog een kamer vrij had dat in mijn budget paste, maar ging nog redelijk vlot.

En dan begonnen aan het bezoek van deze echt wel schitterend stadje. Het is heel rustig, lage huizen, en helemaal aan het uiteinde van een klein schiereilandje ligt dan de oude stad. Deze is echt ongelooflijk gezellig, doet een beetje denken aan kleine Zuid-Franse of Griekse dorpjes, vol terrasjes, zon, oude gebouwen, de oudste kerk van Uruguay, een oude stadswal en een te beklimmen vuurtoren voor het uitzicht over dit alles. Neem daarbij dat er een gratis gitaar-percusie optreden was in het parkje aan de kerk…echt wel ontzettend leuk stadje. Je bent er zo door, maar je kan er uren in rondslenteren.

´s Avonds een lokale specialiteit geprobeerd, de Chiviso, maar eigenlijk niet echt lekker. Is gewoon een hamburger, maar met een echte steak tussen, en eigenlijk een wat rare consisitentie en smaak.

Proberen slapen in hostel…ongelooflijk hoeveel lawaai hier in al die hostels en hotels is, vooral dat de deuren en ramen eigenlijk nooit goed sluiten of enigszins geluidsdicht zijn…maar ja.

Colonia straatbeeld
Optreden in Colonia
Colonia straatbeeld
Colonia vanaf vuurtoren
Colonia vanaf vuurtoren
Colonia straatbeeld
Ongelukje 🙂
Colonia straatbeeld
Chivizo

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 4,2 ARPesos)

Ferry BA – Colonia: 125 ARP!

Similar Posts