23 en 24 juni – Great Smokey mountains

Niet te laat vertrokken voor een rit van een 4u naar Cherokee in de great smokey mountain national park. Weer een uurverschil en en met wat stoppen voor lunch en zo, toch later toegekomen dan gehoopt, dus nog maar korte wandeling naar de uitkijktoren op de hoogste berg gedaan, clingmans dove…in de mist. Heel even voor een derde opgeklaard gelukkig, maar toch niet volledig zicht. Naar hotel en nog even een verdiende duik in het zwembad

Vroeg op voor twee wandelingen, in totaal een 20km in de bergen. Eerste de Alum Cave bluffs, door een echt dicht vochtig woud langs een kleine stroom. Leek een beetje op een regewoud, dus niet echt mijn ding. Aangezien het zo dicht begroeid is zie je enkel het pad waar je op loopt. Het uitzicht boven was nog redelijk, maar is qua zicht een gebergte vol met dennebomen, dus lijkt wat meer op Europa. Ook de tweede wandeling, smokemont loop trail, minder dicht begroeid, maar leek veel op een wandeling door het bos bij ons. Ook nog even tot het hoogste punt gereden, maar dat lag ook terug in de wolken.

Daarna de rit naar Charleston, waar we rond half tien in hotel toekomen. Morgen bezoek aan Charleston en dan richting Florida.













Similar Posts