2 juli – Helsingor, Frederiksborg, Kopenhagen

Vertrokken vanuit Malmo, over de brug tussen Zweden en Denemarken naar Helsingor, het enige buiten kopenhagen dat de rit waard is volgens de groene gids en tevens het befaamde kasteel waar Hamlet zich afspeelt. Maar op zich wel ok, maar eigenlijk niet zo een super kasteel. Gelukkig kan je gratis tot in het kasteel en zijn enkel een paar plaatsen te betalen.

Dan doorgereden naar Frederiksborg, een ander kasteel in de buurt, en dit vond ik echt wel de moeite. Ook binnen echt wel mooi.

Dan doorgereden naar Kopenhagen, ligt gelukkig allemaal op een 30-tal km van elkaar. Daar de voorbereidde wandeling. Kopehnagen is wel ok, maar toch mijn sta niet. Vind Brussel niet echt proper, wel ik vond Kopenhagen echt niet proper. Was allemaal nogal grauw en donker. Enkel de kaaien zijn eigenlijk wel heel gezellig, voor de rest zijn er wel wat dingen te zien maar nooit echt super en vind het als stad om door te wandelen toch niet echt de mooi.

En dan de lange rit terug naar Brussel, zou een 8u moeten duren, heeft 10u geduurd. De Duitse snelwegen zijn allemaal wel mooi, maar als je tussen Hamburg en Keulen een gemiddelde van 90km/u haalt omdat het vol wegenwerken zit (echt belachelijk, om de 14km 7km werken).