13 juni – Soommaa, Lahemaa en Tallinn

In de gietende regen vertrokken richting het Soommaa nationaal park, en aangezien het niet echt ver meer was ook in de regen toegekomen. Het visitor’s center om wat aanbevelingen gevraagd, en ondanks de regen toch maar beslist om twee wandelingen te doen.

De eerste, de bever wandeling, door bossen, tussen meren en langs beverdammen. Echt ontzettend leuk eigenlijk. En buiten in Japan heb ik nog geen enkel nationaal park gezien waar de trails zo verzorgd en onderhouden waren. Echt ongelooflijk. Het normaal pad volledig met schors bedekt, en zodra je door of fragiel gebied moet leggen ze verhooge planken met ijzergaas tegen het slippen.

De tweede wandeling was een moeraswandeling. Zowaar nog mooier dan de vorige. Door heiden, bossen, en echt moerassen waar je weer op houten planken doorloopt; Jammergenoeg was het meestal toch wel aan het regenen en stond er een stevige wind, maar ondanks dat was het qua natuur toch wel het mooiste wat ik tot nu toe had gezien.

Daarna via de gps via een route dwars door het centrum van Estland naar een ander nationaal park ten oosten van Tallinn, Lahemaa. Onderweg wel mooi en leuk om die kleine dorpjes en het binnenland te zien. Maar zelfs daar eigenlijk perfecte wegen.

Het park zelf was weer een ‘bos aan de zee’-park, dus leek een beetje te veel op de rest en niet echt spectaculair. Dus vrij snel doorgereden naar Tallinn. Daar wel even moeten zoeken en dan toch een B&B gevonden op 3km van het centrum.

Tegen de avond was ondertussen de zon erdoor gekomen, en de avondwandeling door Tallinn was echt super. Tallinn is eigenlijk echt wel mooi, begrijp niet waarom ze altijd Riga aanprijzen en je nooit iets van Tallinn hoort eigenlijk. Moet wel toegeven dat hier veel minder dranktenten zijn, dus misschien daarom. Maar langs de andere kant was het hier ook niet echt warm toen ik hier was.

Maar in Tallinn dus nog verschillende uren rondgedwaald, beslist om hier toch nog een dag te blijven, de ferry naar Helsinki geboekt en dan toch maar gaan slapen.

Gegevens ter herinnering
B&B white villa, €31 kamer prive badkamer (http://www.white-villa.com)

Similar Posts