24 oktober – baguio

Heel vroeg op voor bus om 7u naar Baguio, de ‘zomerhoofstad’ van Manila, omdat deze wat in de bergen ligt.

Is heel lange en kronkelende weg, onderweg toch wel wat misselijk in begin. 6 uur bergwegjes is dan ook niets voor mij, hè. Maar de zichten zijn echt ontzettend mooi, en heel vriendelijke mensen die leuk reageren als ze zien dat je foto’s trekt. Had ergens gelezen dat één van de twee kanten altijd het goeie zicht had, dus tip, zit aan de linkerkant als je van Sagada/Bontoc naar Baguio rijdt.

Toegekomen in Baguio en dag gezegd aan Heike en Matthias, die diezelfde dag nog wouden doorrijden naar Manila. Ik wou Baguio toch zien, hoewel ik er niet veel van verwachte. Jammergenoeg waren de verwachtingen juist.

Na hotel te hebben gevonden en busticket voor de dag erna naar Manila te hebben geboekt, in Baguio te voet via de city market en de bouddhist temple naar de bell church gewandeld (is wel wat verder dan in de LP staat!), een Chinese tempel in de buurt van Baguio. Via Jeepney terug naar stad; gelukkig konden de mensen in de Jeepney mij wat wegwijs maken, want kwam totaal ergens anders toe dan verwacht, maar door twee jongens vriendelijk naar mijn herkenningspunt geloodst. Aangezien dat het ondertussen al vrij laat was gekozen tussen de ‘lourdes grotto’, die volgens de LP beschrijving al niet vet was, en camp John Hay. Dus dan maar naar Camp John Hay gewandeld, het vroegere Amerikaans militaire camp dat is ‘omgebouwd’ in congreszalen en winkels, maar eigenlijk niets
aan. Dan teruggewandeld via de SM city mall…wat een volk, en is eigenlijk wel normaal want dat is het enige wat er hier een beetje gezellig uitziet, en dan nog!

Wel leuke hier is dat ze hun Jeepneys veel meer beschilderen dan in Manila, soms echt heel cool, vooral die fantastische spiderman-Jeepney (zonder foto natuurlijk).

Maar in het kort dus, Baguio kan je eigenlijk overslaan 😉 Tenzij je een miraculeuze heropleving van je telefoon nodig hebt. ‘s Avonds werkte die blijkbaar terug perfect. Heb de indruk dat de telefoon evenmin als ik tegen de vochtige hitte kan. Benieuwd hoe lang hij het in Manila terug zal volhouden.

Gegevens ter herinnering
Hotel Banad Powell (of zo, vlak naast SM city mall), heel vriendelijk, maar heel veel lawaai. Wel goed gelegen voor directe Joy Bus naar Manila. 1200PHP

Joy Bus direct naar Manila Pasay of Cubao of Terminal 3 airport: 700PHP

Similar Posts